La nostra història

El model el van començar a traçar Josep Arumí i Carme Bou, que en casar-se, l’any 1955, van decidir obrir una botiga de queviures. Ho van fer just al costat de la caseta que en Pepet, paleta de professió, s’havia anat construint –“els dissabtes i diumenges durant cinc anys”– als afores de Santa Eugènia.

Lloc de pas per excel·lència, van ser els clients qui els van animar a servir alguns cafès, refrescos, “o la barreja de bon matí”. El negoci va anar prenent volada, fins al punt que l’any 1960 van decidir obrir el restaurant. “Vam començar a tenir tanta feina que vaig haver de deixar de fer de paleta”, rememorava l’avi Arumí.

A principis dels anys 70 es van veure obligats a incorporar un cuiner, José Luis Domínguez, que llavors treballava al Parador de Vic. El conill amb allioli, la vedella rostida o l’ànec amb peres van aconseguir fer les delícies d’una clientela d’allò més heterogènia, en uns anys que s’arribaven a servir un centenar de menús diaris.

Als anys 80 es va produir l’entrada de la segona generació al capdavant de Ca L’Arumí. Els dos fills del matrimoni, en Josep Arumi i en Joan Arumi, i les dues joves, Maria Àngels Isern i Isabel Calzada, respectivament, aprofiten per ampliar el restaurant i per donar una nova empenta al negoci. A partir d’aquí el peix passa a ser una de les grans especialitats de la casa, al costat de plats que han fet fortuna, com el filet amb foie i reducció de ratafia, el carpaccio de vedella o la cua de toro al vi negre.

Amb el temps els dos germans es divideixen els negocis de què disposaven en aquells moments (l’Hotel Arumi i el Restaurant l’Arumi), i en Josep Arumi, la Maria Àngels Isern, juntament amb els seus fills l’Albert Arumi i Guillem Arumi, passen a gestionar el Restaurant l’Arumi. Una cuina posada al dia per a un establiment que està posant les bases per afrontar el futur amb garanties introduint plats innovadors amb més productes ecològics, de proximitat, i de temporada. També és en aquest moment quan construeixen el somni d’en Josep Arumi, el Màgic Món del Tren.